Børn kan nemt holde taler og skrive sange til konfirmation

Børn kan nemt holde taler og skrive sange til konfirmation

Hvis konfirmanden har mindre søskende, er der ingen grund til, at de ikke også kan byde ind med taler og sange til konfirmationen. Det er ikke kun forældrene eller bedsteforældrene, der kan stå for sådan en – med den rette hjælp kan en yngre søskende også sagtens skrive noget og fremføre det til konfirmationen, hvis vedkommende har lyst til det.

Taler til konfirmation behøver jo ikke at være det største mesterværk rent sprogligt. Så længe det kommer fra hjertet, er det jo det vigtigste.

Hjælp dem med at skrive en tale

Drømmer de om at holde en tale til konfirmanden, kan det dog trods alt stadig være, at de har brug for lidt hjælp til at skrive den ned, hvis de ellers ikke har tænkt sig bare at holde den direkte fra hjertet uden at have forberedt noget.

Hvis du ikke selv er så stærk til at skrive, kan du jo få hjælp fra en forælder, ven eller øvrig familiemedlem, som kan sætte sig ned sammen med jer og hjælpe dig barn med at skrive talen.

Lad dem være med til at skrive en konfirmationssang

Det kan også være, at dit barn bare har lyst til at være med til at skrive en konfirmationssang, uden at de selv står bag den 100%. De kan komme med gode idéer, skrive et vers eller to selv, og det kan være en sjov måde at lave en lidt anderledes sang.

Dog skal du også huske, at konfirmanden måske har brug for hjælp til at skrive en takkesang konfirmation, så du må ikke glemme også at hjælpe konfirmanden, hvis det er nødvendigt. Du kan finde mange idéer og forslag til takkesange på nettet, hvis du har brug for lidt inspiration.

De kan dele sangene ud

De mindste kan også være med til at lave sangskjulere og dele sangene ud på den store dag, når tiden kommer til det. Det er der ingen ben i, og de vil som regel også synes, at det er sjovt at gå rundt med sangene i en sjov sangskjuler og dele dem ud til gæsterne.

Der er mange måder, de mindste kan være med til en del af konfirmationen. Og så vil de uden tvivl også glæde sig til den dag, hvor de selv skal stå i kirken og sige ja til at blive konfirmeret. Den dag kommer jo også.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.