5 ting du kan lave med børnene i ferien

5 ting du kan lave med børnene i ferien

Mangler du idéer til, hvad du kan lave med dine unger i ferien, har vi her samlet et par gode tips til dig, som du kan lade dig inspirere af.

Tag på museum eller lav jeres egen kunst

Hvis du gerne vil lave lidt kulturelt med dine børn, kan du jo vælge at tage på museum med dem. Der er mange museer, der har børneafdelinger, og som laver aktiviteter for børn.

Ellers lav din egen kunst med dine børn. Det kan også være sjovt, og der er ingen grænser for, hvad I kan finde på.

Besøg familie

Det kan også være, at der i ferien kan blive plads og tid til at besøge familie, der bor længere væk. Familie, som der ikke er tid til at se i en presset hverdag.

Har I eksempelvis familie i den anden ende af landet, er det måske i denne ferie, I skal tage over og besøge dem. Det vil være rigtig hyggeligt for jer alle, og dine børn kommer til at holde kontakten ved lige med familiemedlemmer, de ellers ikke møder så tit.

Tag i forlystelsesparker

Ferier er også ensbetydende med minimum et par ture i forlystelsesparker. Vi har så mange gode parker i Danmark, så det er helt op til dig selv eller dine børn og finde ud af, hvilken forlystelsespark, de gerne vil i.

Bor du på Sjælland, er der en række flere parker at vælge imellem, men det betyder ikke, at du ikke i Jylland ikke også kan finde gode forlystelsesparker, hvor du nemt kan få en hel dag til at gå med ungerne. Næsten uanset hvilken park, I vælger at tage, kan du være sikker på, at dine børn vil elske det.

Indret deres værelse på ny

Hvis der ikke er den store mulighed for at drøne landet rundt, kan I jo også sagtens finde på noget at lave derhjemme. I kan eksempelvis gå i gang med at indrette ungernes værelser på ny. Og det er naturligvis noget, I gør i fællesskab, så de også har noget at skulle have sagt.

Det kan sagtens bare være en omrokering af de nuværende møbler, men det kan også være ny maling, nye møbler og hvad der nu ellers er af ønsker til værelset. Det kan sagtens give noget at lave til hele ferien, alt afhængig hvor mange ændringer der skal være.

Gå i biografen

Sidst, men ikke mindst, kan du vælge at tage ungerne med en tur i biografen. Det er tit i ferierne, at der er premiere på gode børnefilm, uanset om der er tale om sommerferien, juleferien eller vinterferien. Der er som regel altid et par nye film, der lander i biograferne lige omkring det tidspunkt.

Hvis du endnu ikke har tjekket programmet for den lokale biograf, er det da på tide at gøre det. Du kan også lade dine unger bestemme, hvilken film I skal ind at se. Det kan du være sikker på bliver et hit hos dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.