BØRNEMUSIK

Divider
Sådan finder du

børnemusik

Icon 01
Der var engang, hvor du skulle have reolen fyldt op med cd’er for at have nok børnemusik til dine unger. Men nu om dage er vi så heldige at have en masse digitale tjenester, som vi kan gøre brug af, hvis vi skal sætte musik på til de små. Her kommer vi med et par anbefalinger til steder, hvor du kan høre en masse gratis børnemusik, og hvordan du også kan interagere med dine børne og lade dem vælge musikken, så de føler, de bliver en lige så stor del af det.

Find masser af gode numre på Youtube

Et af de bedste steder du kan høre børnemusik er uden tvivl på Youtube. Her ligger der en masse af de klassiske musiknumre for børn, og du kan finde dem i mange forskellige versioner, så du selv kan bestemme, hvilken version du vil sætte på. Du kan også finde masser af musikere, der performer til nummeret og som rent faktisk har lavet en musikvideo til. På den måde kan dit barn ikke bare nøjes med at lytte til nummeret, men de kan rent faktisk også se en video til. Og det er nemt sætte på fjernsynet, computeren eller iPad’en, alt afhængig hvor dit barn elsker at kigge med og lytte til musik.

Rigeligt med børnemusik på Spotify

Et andet sted hvor du også finder rigtig meget børnemusik er på Spotify. På Youtube finder du mange enkeltnumre, men på Spotify kan du nemt sætte hele albums på, så du ikke skal være opmærksom på at vælge et nyt nummer, hver eneste gang et nummer er slut. Hvis dit barn bare gerne vil lytte til en masse musik i streg, kan det være nemmere at sætte et par albums i kø efter hinanden på Spotify, og så er der ellers børnemusik klar til de næste par timer. Den eneste ulempe ved Spotify er, at du skal betale, hvis du gerne vil slippe for at høre på reklamer imellem numrene. Så det er op til dig selv at vælge, om du vil betale for Spotify, eller om dit barn godt kan overleve at lytte til et par reklamer undervejs.

Lad dine børn oprette sine egne playlister

På Spotify har du også den unikke mulighed at kunne oprette playlister. Er du selv bruger af Spotify, har du sikkert også selv gjort brug af dette allerede. På den måde kan dine børn altså oprette sine egne playlister med alle sine favoritnumre. Du kan også gøre det for barnet, hvis det ikke er stort nok endnu til at kunne finde rundt på en iPad eller telefon. Er der nogle numre, dit barn er særligt glad for, er det bare med at få smidt dem alle sammen på en playliste, så det bare er den, du skal sætte på, hvis du barn vil høre musik.