Planlægning

Divider

Planlægning er alfa omega i en børnefamilie

Icon 01

Hvis du allerede har fået børn, vil du nok også kunne nikke genkendende til, at planlægning spiller en stor rolle for at få det hele til at gå op og glide let.

Har du endnu ikke fået børn, men skal du måske snart til at have det første barn, kan det være en god ide allerede nu at tænke over, hvordan I som familie bedst muligt kan organisere jer og planlægge dagene, så det kommer til at gå så nemt som overhovedet muligt.

Få lagt et godt budget - også inden I får børn

Det er dog ikke kun i selve hverdagen, der skal planlægning til. Det kan være en god ide at komme hele vejen rundt om jeres tilværelse, så der er styr på alle aspekter, både når I har børn, og op til I skal have børn for første gang.

 

Det er eksempelvis en rigtig god ide at få lagt et budget, da det koster penge at have børn. Og er det i forvejen stramt med økonomien, vil det at have et budget gøre det hele meget nemmere. Og husk at få meldt jer ind i a-kasser, tegn forsikringer og tag alle de forholdsregler I kan, så I er godt dækket ind, hvis der skulle ske noget uheldigt.

Background Image
Hvad er jeres

fremtidsplaner?

Icon 01

Dernæst kan det være en rigtig god ide at få en snak om, hvad jeres fælles fremtidsplaner er. Har I begge det job, I gerne vil have? Er I glade for der, hvor I bor? Skal der eventuelt flere børn til på sigt?

Alle sådanne ting glemmes hurtigt i en travl hverdag med job og børn, så derfor er det utrolig vigtigt, at I også sørger for at få snakket om disse emner, så de ikke bare ryger i glemmebogen, indtil barnet eller børnene er 18 år gamle og på vej til at flytte hjemmefra. Det er godt at tjekke op på løbende, så I kan tilrettelægge jeres liv efter jeres drømme og ønsker.

Hvordan er boligsituationen?

Det er også klogt at tænke lidt over jeres boligsituation. Er jeres nuværende bolig stor nok til at rumme endnu en baby, eller skal I kigge efter noget større?

Har I allerede nu planer om flere børn, og ser det ud til at blive trængt i jeres nuværende bolig, er det måske en god ide allerede nu at kigge efter et nyt sted med mere plads og flere værelser.

Planlægning gør hverdagen utroligt meget nemmere

Og så er det bare en god ide at have så god planlægning som muligt i hverdagen, så der er styr på, hvem der henter, hvem der bringer, hvem smører madpakker, hvem laver mad og så videre.

Ved at have styr på disse ting og aftaler i orden, vil I automatisk også diskutere mindre, og I vil få hverdagen til at glide meget nemmere. Disse aftaler er essentielle, hvis du vil have tingene til at glide let og enkelt i en børnefamilie. Og lad børnene være med til det praktiske, når de bliver store nok, så de også kan give en hånd med.