Biblioteket

Divider

Derfor skal du tage dine børn med på biblioteket

Hvis du savner noget inspiration til, hvad du ellers kan lave med dine børn, kan du jo overveje at tage dem med på biblioteket engang imellem.

På biblioteket sker der altid en masse ting, især for børn. Og der er mange fordele ved at komme på biblioteket, som børn vil nyde godt af senere i livet. Her tager vi et kig på, hvorfor du seriøst skal overveje at komme noget mere på det lokale bibliotek med dine unger.

Kom i gang med at læse tidligt

Først og fremmest kan det at komme på biblioteket i en tidlig alder være med til at hjælpe børnene med at læse fra en tidlig alder. I kan eksempelvis sætte en time eller to af om ugen, hvor I går på biblioteket.

Ikke fordi I behøver at sidde og læse på biblioteket, hvis I ikke har lyst til det. I kan også sagtens tage derhen og så ellers bruge tiden på at finde frem til lige netop de bøger, dit barn har lyst til at kaste sig over. Om det er romaner, tegneserier eller fantasy-bøger spiller ingen rolle. Bare det at læse kan give barnet en enorm fordel senere i livet, og det kan være med til at gøre skolegangen nemmere.

Kids Photo
Icon 01

Masser af arrangementer for børn

Foruden en masse bøger til børn, finder du også en masse arrangementer for børn på langt de fleste biblioteker rundt omkring i Danmark.

Bibliotekerne er gode til at sætte en masse ting i søen for de mindste, og derfor kan det også altid være en god ide at hente dit lokale biblioteks kalender, når de en gang eller to om året sender sådan en ud, så du kan planlægge ud fra de arrangementer, der kommer på biblioteket.

Oplæsning for børn

Et af de arrangementer der tit er for børn på bibliotekerne er oplæsning. Så kan børnene sidde sammen i en rundkreds og lytte til en spændende fortælling fra en bibliotekar. Det er også en god måde at møde nye kammerater på, da børnene tit leger sammen enten før eller efter oplæsningen.

Du bestemmer naturligvis selv, om du vil sidde og lytte med, eller om du vil gå rundt på biblioteket samtidig med oplæsningen og finde bøger til dig selv. Hvis dit barn ikke har nogle problemer med at sidde stille i en halv eller hel time af gangen, er oplæsning perfekt.

Læsehunde

Hvis dit barn gerne vil øve sig i at læse, eller hvis det har udfordringer med at læse, er der flere biblioteker, der tilbyder læsehunde. Det er trænede, rolige hunde, der kommer forbi biblioteket engang imellem, som børn så kan læse højt for og på den måde øve sig i at læse.

Børn føler sig også ofte meget trygge ved hunde, og derfor har de måske nemmere ved at læse højt for en rolig hund, der ligger og lytter ved siden af, end de har ved at læse højt for andre børn eller voksne. Så det kan være rigtig godt for dit barn.