Hold fokus på din økonomi når du får børn

Hold fokus på din økonomi når du får børn

Det koster penge at få børn. Det finder alle nybagte forældre hurtigt ud af. Der kommer mange udgifter i forlængelse af at blive forældre, og derfor er det også bare utroligt vigtigt, at du som forælder holder styr på økonomien, når der kommer børn til verden. Hvis du ikke holder et skarpt fokus på privatøkonomien, kan den hurtigt komme til at sejle, og så er det altså svært at opretholde en husstand med overskud og glæde, hvis der ikke er penge nok til resten af måneden, til dit barns skoleudflugt eller til en ny skoletaske, når den tid kommer.

Bare fordi I bliver forældre, betyder det jo heller ikke, at I må glemme jer selv og egne drømme. Det kan eksempelvis være, at I drømmer om at blive gift, komme ud at rejse, renovere huset eller måske bygget et helt nyt. Med en ny på armen og evt. et bryllup stående for døren, kan det være svært at finde penge til det hele. Lån penge til bryllup, hvis I har brug for en hjælpende hånd til at komme i mål med de sidste kroner, inden I kan holde det bryllup, I går og drømmer om.

Lav en opsparing

Hvis I gerne vil undgå at låne penge, når I eksempelvis skal holde bryllup, skal på ferie eller lignende, kan det være smart allerede nu at lave en opsparing, så der er råd til disse ting. Der kan med et barn også komme mange uforudsete udgifter, og derfor er det altid smart at have en buffer, som du kan trække på, hvis det bliver absolut nødvendigt. Så behøver du kun at låne penge, hvis opsparingen en dag ikke er helt nok til en uforudset udgift. Lån penge billigt via Pengeland i det tilfælde – det er nemt at have med at gøre.

Du behøver ikke at sætte mange tusinde kroner ind på den opsparing hver måned – selvom det selvfølgelig også er en god ide, hvis du har råd til det. Bare et par hundrede kroner om måneden kan på den lange bane løbe op til en ganske fin opsparing, og så skal du aldrig bekymre dig om en pludselig udgift, hvor der lige er brug for 500 eller 1000 kroner til noget, der bare ikke kan vente med at blive betalt.

Hold de faste udgifter nede

Den nemmeste måde at få penge til at kunne lægge på opsparingen hver måned er at holde de faste udgifter nede. Især når du får børn.

Pludselig kan du stå med faste udgifter for mange tusinde kroner om måneden, og det kan føles som om, at de bare forsvinder ned i et stort hul hver måned.

Så hold rigtig godt styr på, hvad I hver måned bruger penge på, og skær alt det overflødige væk. Så frigør du rigtig mange penge, som du i stedet kan smide over på en opsparing eller bruge på fælles oplevelser med hele familien, hvilket jo er lidt sjovere end at bruge pengene på alt for høje faste månedlige udgifter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.