Derfor skal dine børn have en hund

Har I børn, og går i med tankerne om at få en hund også, er det faktisk en rigtig god ide. For der kan være mange fordele forbundet med at få en hund i familien, når du har børn.

Her kommer vi til at tage et kig på tre af de fordele, der kan være i forbindelse med at få en hund som børnefamilie.

Giver glæde i hverdagen

Først og fremmest kan en hund være med til at give mere glæde i hverdagen. Hunden er altid glad, når børnene kommer hjem fra skole, og der er altid en hjemme til at tage imod dem, når de træder ind af døren.

Det er altid rart at have en glad legekammerat ventende derhjemme, som altid er lykkelig for at se dig.

Motion og mere ansvar

Dernæst kan det at have en hund være med til at give din børn mere motion, hvis du giver dem ansvaret for eksempelvis at gå ture med hunden. De behøver ikke at være særlig gamle for at kunne gå en tur med hunden, og det vil være en god måde at lære at få ansvar på.

Du kan eksempelvis sige til barnet, at det er barnets ansvar at gå en tur med hunden hver eller hver anden dag efter skole. Disse faste aftaler og regler kan være godt i forbindelse med barnets opdragelse, og barnet vil føle sig stolt over at kunne klare den opgave.

Kan gøre det nemmere for barnet at udtrykke sine følelser

Sidst, men ikke mindst, kan en hund også gøre det nemmere for et barn at udtrykke sine følelser. Især hvis der er tale om et barn, der i forvejen ikke har nemt ved at udtrykke sine følelser til voksne.

For mange børn er det meget mere trygt at snakke om sine følelser til eksempelvis en hund, og det kan fungere som en god terapi for børn, der måske ikke har nemt ved dette i forvejen.

Nu er du i hvert fald klædt på med et par gode grunde til, hvorfor du og resten af din familie bør købe en hund.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.